Corona

Direct naar> Workshops > Tips en inspiratie

Om goed aan te sluiten op de actuele situatie rondom Corona en thuiswerken, hebben we een aantal initiatieven ontwikkeld. Zoals Mind Express, direct mentale ondersteuning voor medewerkers in en na Corona tijd. En diverse interactieve workshops om medewerkers en leidinggevenden door deze bijzondere tijd heen te helpen, en om de waardevolle lessen uit de crisis voor de toekomst mee te nemen.

Natuurlijk heeft de crisis ook ons ondernemershart laten kloppen. Zo hebben we een leuke samenwerking gevonden met stand-up comedians die ons terzijde staan bij de workshops. Op deze pagina houden we je ook op de hoogte van tips, vind je inspiratie en delen we artikelen over allerlei onderwerpen m.b.t. werken tijdens de Coronaperiode. Onderaan de pagina lees je daar meer over.


Uitval na Corona dreigt
De Corona crisis heeft op veel werknemers en leidinggevenden een zware wissel getrokken. Het Nationaal Centrum Preventie Stress en Burn-out waarschuwt dat maar liefst de helft van de werkende Nederlanders risico loopt op uitval door burn-out, met name na het vaccinatieprogramma (i.v.m. loslaten overlevingsmechanisme).

Brochure Mind Express

Mind Express, binnen 24 uur contact

De initiatieven om mentale ondersteuning te bieden zijn talrijk, maar kennen nog steeds veel obstakels. Medewerkers moeten zelf de weg naar geschikte hulp zien te vinden en werkgevers zijn aangewezen op diensten met lange wachttijden. Dit kan anders.

Het Betere Werken heeft een samenwerkingsverband georganiseerd van gespecialiseerde coaches die na aanmelding binnen 24 uur contact leggen met medewerkers. Lees meer over de werkwijze en tarieven in de brochure.

Aanbod workshops

Workshop Leidinggeven op afstand

Workshop ‘Leidinggeven op afstand’

In een ochtend, middag, of avond met collega leidinggevenden gaan we in op het leiding geven op afstand.

Hoe houd je zicht op hoe het gaat met je medewerkers? Thuis en in hun werk. Hoe geef je ze de juiste aandacht (met je volle agenda)? Hoe stimuleer je de zelfredzaamheid van je team? En waar hebben je medewerkers juist nu behoefte aan in deze tijden, qua aansturing en support?

Op basis van (bijna) een jaar online trainen en coachen van managers reiken we best practices aan en faciliteren we een boeiende en leerzame uitwisseling met collega’s in deze online workshop.

Tarief: €625,- excl. btw. bij maximaal 8 deelnemers.


Workshop Thuiswerken voor profssionals

Workshop ‘Thuiswerken voor professionals’

Als docent, beleidsmedewerker of HR-adviseur (we noemen maar wat voorbeelden) werk je al een tijdje thuis.

Het gaat, maar zeker niet altijd vanzelf. Soms lijkt de rek er een beetje uit te gaan. Hoe houd je je energie op pijl? Je werkplezier? De verbinding met de mensen waarvoor en waarmee je werkt? Hoe communiceer je behendig via  online overleggen en mail? En hoe bewaak je de balans tussen je werk en privéleven? De workshop wordt verzorgd door een ervaren coach van wie je tips krijgt en in contact met collega’s wissel je ervaringen uit en hoor je wat voor hen werkt.

Tarief: €625,- excl. btw. bij maximaal 8 deelnemers.


Workshop Samenwerken op afstand

Workshop ‘Samenwerken op afstand’

In deze interactieve workshop brengen we teams die een beetje versnipperd zijn geraakt door het thuiswerken, of die elkaar juist extra nodig hebben, bijeen.

In een energieke sessie wisselen we uit hoe het met iedereen persoonlijk gaat, en wat de voornaamste uitdagingen zijn waar het team voor staat. We geven mee hoe je hier als team zelf mee verder kunt. Bijvoorbeeld hoe succesvolle teams van verpleegkundigen in ziekenhuizen dit doen.

Ook schuift een stand-up comedian aan in deze online bijeenkomst, dus laat je verrassen!

Tarief: €625,- excl. btw. bij maximaal 8 deelnemers.

Tips

Tips voor leidinggevenden

Juist in deze wervelende tijden waarin we mee gezogen worden in alle operationele uitdagingen, is het sociale contact en de aandacht voor je mensen zo belangrijk.

Zeker ook tijdens die vele online meetings die weliswaar de efficiëntie ten goede komen (positief effect!), maar het zo belangrijke informele contact belemmeren. Hoe je die menselijke maat kunt toepassen in je leiderschap en online is te beluisteren in de podcasts hieronder.

Bestseller op Managementboek.nl is dit boek van Jitske Kramer.

  • Zo behoud je medewerkers, crisis of niet, een artikel van Arlaine van Huffelen over hoe je als organisatie kunt voldoen aan veranderende wensen van medewerkers in deze tijden
  • Eenzaamheid is de rode draad in deze samenleving een inspirerend en treffend interview met Dirk De Wachter, psychiater.
  • Hoe ga je om met stress in deze tijden? Gelukkig kunnen we die stress ook gebruiken om onze geestelijke en lichamelijke gezondheid te verbeteren. In de bijlage vind je 3 stappen om vooral de voordelen van stress te gebruiken en de nadelen zoveel mogelijk te minimaliseren.
  • Inspiratietour: van buiten naar binnen. We zijn enorm bezig met de buitenwereld, terwijl de binnenwereld juist nú ons zo goed door deze tijden heen kan helpen. Het gloednieuwe concept Inspiratietour biedt dé kans om die binnenwereld te hervinden. Ga er even tussenuit in de natuur met een duidelijke focus en keer huiswaarts met een frisse flow.
  • Het is een raadsel. Tot slot hebben we nog wat creatieve inspiratie, over raadsels oplossen op de tast..